Behöver du rengöra ditt kök? Smarta rengöringstips på köksrengöring

Guide till att rengöra kök! Ditt kök är det stället i huset där allt händer. Från matlagningskatastrofer till kul med familjen, mycket händer i köket. Men det betyder också att det kan bli precis lika smutsigt. Ett välbehållet och rent kök är en vacker sak, och med följande köksrengöringstips kan du också få det.

Rengöringstips för kök som alla borde veta om

  1. Att rengöra ugnen – Ugnar kan bli riktigt smutsiga. För att rengöra den, använd ½ kopp med ammoniak och låt det sjunka in i en kall ugn över natten och torka rent allt smuts och fett med en pappershandduk på morgonen. Du kan också ha en våt trasa i ugnen och värma upp den. Förståeligt nog, kommer ångan att lossa all smuts. Låt ugnen svalna och rengör ugnen på insidan med samma trasa.
  2. Rengör din köksapparat/mixer – Efter att ha haft vitlök i en mixer eller andra kryddor så blir det svårt att bli av med lukten. Köksapparater kan vara svåra att rengöra med sina blad, och sin smala storlek om du inte vet hur man gör såklart. Fyll bunken halvvägs upp med vatten och såpa varje gång du har använt den, och blanda i 10 sekunder. TADA, den är ren.
  3. Förhindra stopp – En tilltäppt diskho är det sista du behöver i köket. För att förhindra att det händer så kan du hälla lite kokande vatten ner i diskhon då och då. När du gör så rinner oljan från matprodukter ner i röret som byggs upp på insidan, vilket leder till tilltäppta rör. Du kan också använda dig av bakpulver i vattnet för att dubbla effektiviteten.
  4. Djuprengör skärbrädan – En skärbräda kan verka ren men det finns tusentals av bakterier som växer i de hundratals skåror som finns i skärbrädan och den förblir smutsig även efter du har diskat den. För att djuprengöra skärbrädan behöver du en citron och lite salt. Häll lite salt på ytan och gnugga med citronen. Var noga med att klämma citronen under tiden du gnuggar för att få ut juicen och låt det sjunka in i cirka 5 minuter innan du sköljer av med rent vatten.

Att rengöra kök kan vara en tidskrävande uppgift. Men du kan använda dessa rengöringstips för att göra det mesta av din köksstädning med så lite tid som möjligt. Om du vill få rengöringshjälp, kontakta ett bra städföretag i Skellefteå idag!