Att försegla marmor och andra rengöringsmetoder för marmorplattor

Marmorgolv har i århundraden varit ett bra alternativ till andra golv till exempel trägolv.

Innan du köper hem plattorna så är det viktigt att du mäter golvet först. Dessa typer av golv är i allmänhet ganska lätta att rengöra och vanligtvis är de billiga också. Vilket gör dessa varianter verkligen värda att överväga särskilt när man söker efter djärvare och mer innovativa golv.

Att försegla marmor och andra rengöringsmetoder för marmor plattor

Ta väl hand om din marmor golv, du måste först behandla materialet som en verkligt dyr möbel. Du bör komma ihåg att aldrig ställa glas på direkt på dessa typer av ytor eftersom det kan ge fula fläckar, ibland så kan det rentav vara farligt. När vätskor som fruktjuice eller Cola är spillt, torka upp spill omedelbart och låt det inte stanna där länge. Du måste underhålla ditt kakel regelbundet för att säkerställa att det förblir blankt och glansigt.

Typiska underhållsrutiner för marmorgolv

Ett av de bästa sätten att rengöra, är genom att använda en mjuk trasa för att torka upp eventuellt skräp. Se till att du alltid torkar av marmor som blivit våt med ljummet vatten. Du behöver inte skura marmor. Såvida det inte finns svåra fläckar, oftast räcker det med ett milt rengöringsmedel när du skurar golvet. Tvätta ibland golvet med ljummet vatten och torka med en ren trasa regelbundet. Det hjälper golvet att hålla sig glansigt och ge ett bra grepp.

Att försegla marmorgolv kan också hjälpa

En förseglare måste användas på ren marmor, eftersom detta hjälper till att skydda ytan från färgning, smuts, damm och jord. Och det kan enkelt torkas bort med en fuktig trasa. Närhelst någon spiller vätska som juicer, vinäger eller några sura vätskor, bör du snabbt torka bort allt spill på golvet, så snabbt som möjligt. Du måste köpa en bra förseglare anpassad till marmor. Köp aldrig rengöringsmedel som inte är anpassade för marmor, en del säljs lokalt eller av tillverkare.

Vätskor som öl, vin, te, frukt och citrus juice kan vara skadliga för glansen på ett marmorgolv. Torka bort dessa fläckar med väteperoxid som blandats med några droppar ammoniak och gnugga marmorn försiktigt samt med hjälp av en ren trasa tills det återfår sin glans. Oljor eller någon annan typ av feta produkter kan ge fläckar marmorgolvet. Så var beredd att städa upp omedelbart med tvål och vatten. Vill du torka och polera marmor, använd en torr frottéhandduk eller hushållspapper.

Det finns tillfällen när du känner ditt rengöringsmedel inte räcker till. I det här fallet bör du använda något mer än bara ett milt rengöringsmedel till marmorgolvet. Överväg att köpa en produkt av god kvalitet när du rengör ditt marmorgolv, och kom ihåg, Följ alltid tillverkarens anvisningar. Se till att du rengör ditt golv regelbundet för att ta bort smuts och hålla den fri från fläckar. Kontakta en bra städfirma i Skellefteå för mer information.